contact
contact contact contact sacasc

De verandaman maakt uitsluitend gebruik van kwaliteit materialen.

Een aantal voorbeelden van materialen zijn: 

 

Douglas

Douglas hout. 

Douglas hout is bekend als een van de hardste soorten uit Europa. Douglas hout wordt momenteel veelvuldig toegepast voor houtconstructies van o.a. veranda's, vlonders, pergola's en schuttingen. 
Douglas hout zal onbehandeld verkleuren naar een grijzige tint. Mocht u dit niet willen dan kunt u de planken laten beitsen of impregneren. 
De levensduur van onbehandeld Douglas hout is ongeveer 10 tot 15 jaar. 

Douglas hout is goed te verwerken met schroeven en/of nagels. Verder kan Douglas hout prima verlijmd worden. Door zijn hardheid is Douglas hout niet geschikt om gebogen te worden. 

 

Geimpregneerd vurenhout

Geimpregneerd vurenhout.

Vurenhout is de benaming voor het hout afkomstig van de fijnspar. Het is makkelijk te bewerken en een van de meeste gebruikte houtsoorten. 
Het vurenhout heeft van zichzelf een geel bruine kleur. Door het impregneren krijgen de planken een licht groenige kleur. 
Op den duur zal deze licht groenige kleur veranderen in een grijzige kleur, dit heeft verder geen gevolgen voor de kwaliteit van de plank. 

Vurenhout wordt veelal gebruikt voor veranda's, schuttingen en stijl en regelwerk. Vurenhout is goed te verwerken met schroeven en/of nagels.
Vurenhout is uitermate geschikt om geverfd of gebeitst te worden. 

 

Zweeds Rabat

Zweeds Rabat

Rabat is een plank die aan de onderkant een groef heeft en aan de bovenkant een geschulpte rand zodat je deze in elkaar kunt schuiven.
Voordeel van Rabat planken is dat door bovengenoemde verbinding regenwater geen kans krijgt om tussen de naden te komen waardoor de plank langer goed blijft. 

Rabat wordt veel gebruikt voor het afdichten van wanden van o.a. schuren en tuinhuizen. Rabat kan uitstekend verwerkt worden met nagels. 
Rabat kan zowel geïmpregneerd (groene kleur) en zwart geverfd geleverd worden. 

 

Materialen voor de dak afwerkingen

 

Piramidedak

Piramidedak. 

Een piramidedak geeft uw tuinhuis een chique uitstraling. De afwerking met een piramidedak zorgt ervoor dat uw tuinhuis de blikvanger van uw tuin wordt. Een piramidedak kan afgewerkt worden met: shingles, dakpannen en leien.

 

Lessenaarsdak

Lessenaarsdak

Een lessenaarsdak heeft maar één dakzijde. Het geeft uw tuinhuis of overkapping een landelijke uitstraling. Een lessenaarsdak kan afgewerkt worden met: shingles, epdm, granulaat platen, dakpannen en leien. 

 

Platdak

Platdak

Een platdak geeft uit tuinhuis of overkapping een strak en moderne uitstraling. Een platdak is de goedkoopste manier om uw dak af te werken. Een platdak kan afgewerkt worden met: epdm.

 

Zadeldak

Zadeldak

Een zadeldak is een traditionele en veel gebruikte manier voor de afwerking van een tuinhuis. Het zadeldak heeft rustige uitstraling en geeft karakter aan uw tuinhuis. Een zadeldak kan afgewerkt worden met: shingles, epdm, granulaat platen, dakpannen en leien.

 

Shingles materialen

Shingles

Dakpannen
Dakpannen

EPDM

EPDM

materialen Granulaat platen
Granulaat platen

Leien
Leien